n El regidor Xavier Garcia (Olot en Comú), en el darrer ple, va demanar a l'equip de govern PDECat-PSC que procuri evitar la pèrdua de competències dels Jutjats d'Olot en temes de violència sobre la dona. Olot no disposa de jutjat exclusiu de violència sobre la dona i els casos són tractats pels jutjats d'instància i instrucció, amb competències civils i penals.

Garcia va demanar que la Junta de Govern valorés el manifest publicat per les dones juristes el 14 de novembre contra la supressió de determinats jutjats de violència sobre la dona a Catalunya. Va considerar que en el cas de dur-se a terme la proposta d'Especialització, Comarcalització i Povincialització d'Òrgans Judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en resposta a una petició del Consell General del Poder Judicia, una dona que patís violència a Olot s'hauria de desplaçar a Girona. També va demanar a l'equip de govern que fes arribar els acords a favor del manifest de les dones juristes als diputats gironins al Parlament.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va respondre que havien rebut una carta del conseller de Justícia, Carles Mundó. Va indicar que el contingut garanteix que «no hi haurà problemes de servei».

El TSJCat va aprovar la proposta de reorganització el 27 de juliol amb la finalitat d'optimitzar al màxim els recursos, equilibrar les càrregues de treball i homogeneïtzar l'accés als recursos per tal de multiplicar l'eficàcia. Consideren que la reforma comportaria una gestió més eficient i una resposta judicial més certa. L'aprovació de la proposta va provocar el manifest de les dones juristes, les quals consideren que el canvi de planta i demarcació judicial obstaculitza l'accés a la justícia de les dones que han patit violència. Plantegen que una dona pot tenir un litigi de divorci al seu municipi i haver-se de desplaçar quan s'ha de defensar judicialment d'una situació de violència.