Llagostera va celebrar dissabte passat el taller participatiu de validació de propostes ciutadanes que se sotmetran a votació popular per incloure-les al pressupost municipal del 2017.

Durant el taller, el regidor d'Hisenda, Ramon Soler, va donar compte del grau d'execució de les propostes ciutadanes recollides l'any passat i va fer un repàs de totes les actuacions que s'han dut a terme fins a dia d'avui.

Entre les propostes validades hi ha condicionar la vorera del carrer Ramal fins al carrer Panedes, fer accessible el camí que connecta el carrer Canigó amb el carrer Donzelles, ampliar les voreres al carrer constància, l'ús de robots educatius per als alumnes d'educació infantil i primària de l'escola Puig de les Cadiretes de Llagostera, ampliar el servei d'assistència a domicili i la programació estable de sardanes a la fresca.

Projectes realitzats

Durant el taller Ramon Soler va explicar detalladament totes les inversions i projectes que s'han realitzat a Llagostera durant l'any passat i posteriorment es va passar a debatre quines propostes eren les que volien els veïns que van participar en el taller.

Soler va explicar que amb aquest procés es pretén «implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d'una part dels recursos públics municipals». En aquest sentit s'ha reservat una partida de 40.000 euros que els veïns de Llagostera decidiran el proper mes de gener de 2017 a què destinar-los.

Propostes telemàtiques

El diumenge 20 de novembre va finalitzar el termini establert per fer arribar propostes ciutadanes de forma telemàtica o presencialment mitjançant l'espai web www.llagostera.cat/participa o fent ús de les bústies que s'han habilitat a diversos punts del municipi. El debat que van mantenir els veïns que van participar en el taller de dissabte passat es va basar en aquestes propostes recollides per l'Ajuntament de Llagostera.

La decisió definitiva, però, serà la que es prendrà a través de la votació popular i que marcarà part de les inversions de cara a l'any vinent.