n L'Ajuntament de Porqueres planificarà la política d'habitatge del municipi a curt i mitjà termini a partir del resultat d'una enquesta als seus veïns, que es va iniciar dilluns. L'objectiu és conèixer les necessitats reals de la gent que viu al poble i, en especial, de la població jove.

De manera paral·lela, el Consistori també ha encetat una línia de treball conjunta amb els agents de la propietat immobiliària (API) del Pla de l'Estany, amb la voluntat de saber l'opinió professional del sector.

Urnes distribuïdes al poble

La consulta es realitza mitjançant uns qüestionaris, que aquesta setmana s'han començat a fer arribar a totes les cases i que pregunta per diversos paràmetres relacionats amb l'habitatge.

A banda de la possible mancança de noves construccions, l'Ajuntament de Porqueres també vol detectar les deficiències dels edificis actuals, sobretot en matèria de climatització i rehabilitacions pendents. Per fer-ho, l'enquesta general també inclou una sèrie de preguntes que el Consistori ha preparat amb l'Àrea comarcal de Benestar Social.

Els qüestionaris ja omplerts es podran dipositar en diverses urnes col·locades al Centre Cívic de Porqueres, al pavelló, la biblioteca i l'ajuntament; així com també n'hi haurà una a l'estand municipal de la Fira d'Hivern-Fira d'entitats i productes artesanals i de proximitat, que el proper dimarts 6 de desembre celebrarà la 21a edició.

A part de l'enquesta comuna i general, Porqueres també en planteja una altra d'específica adreçada als veïns que tenen entre 16 i 35 anys, que es pot contestar a través del web municipal. D'aquesta manera, el propòsit del Consistori és saber tant quina és la demanda real d'habitatge al municipi com aclarir, amb la major precisió possible, quines són les necessitats del joves en aquesta matèria. A més de concretar l'edat, el sexe, el nivell d'estudis acabats i l'ocupació actual, aquest sondeig també pregunta per les persones amb què el jove viu actualment i si té previst canviar de domicili durant el proper any.

Aquest projecte es duu a terme amb una subvenció de 4.288 euros de la Diputació de Girona i assignada per a desenvolupar polítiques d'habitatge. Per justificar-la, l'Ajuntament va presentar un estudi redactat per la consultoria d'innovació social Neòpolis.

Ara que ja està en marxa, el Consistori preveu tenir els resultats abans d'acabar el primer trimestre de 2017.