n L'aparició de restes arqueològiques retarda les obres del carrer Berenguer Arnau a Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d'uns dels carrers més antics del poble, que uneix el pont Vell amb l'església de Sant Pol, a l'encreuament amb la N-260. La remodelació del carrer tindrà un cost de 300.000 ?, un 65% dels quals són finançats pel FEDER.

Les restes són fonaments del pont Vell i testimonis del camí Ral. En el darrer ple, l'alcalde Ramón Roqué (MES) va explicar que l'arqueòleg de les obres ha de donar compte de les troballes al Departament de Cultura i esperar la resposta.

Roqué va respondre una pregunta de la regidora Elisenda Guillaumes (ERC). Guillaumes va preguntar per la durada de les obres i va plantejar que els botiguers del carrer se li havien queixat. Al carrer hi ha cinc establiments: una carnisseria, una floristeria una fruiteria, un forn de pa i una bugaderia.

L'alcalde va justificar que abans de començar les obres va mantenir reunions amb veïns i botiguers per acotar-les el màxim possible. Va indicar que en tota obra poden haver-hi desajustaments. Va explicar que les obres es reparteixen en dues fases.

La primera va del pont al carrer Mestre Guiu que consisteix en la posada de serveis i ha de durar fins Nadal. La voluntat -segons l'alcalde- és poder posar un paviment base abans de Nadal. La segona part consistirà en posar el paviment final i hauria d'estar acabada abans de la Setmana Santa.

El dia del ple, Roqué va indicar que al matí havia anat al carrer en obres i havia parlat amb els botiguers. Va dir: «És veritat que pateixen les conseqüències de l'obra».

Va justificar que l'empresa té cura de perjudicar el mínim els botiguers. Han deixat una vorera i hi posen grava, fan el que poden per reduir l'efecte de les obres.