Camprodon ha passat de tenir un índex de recollida selectiva de residus del 34,8% el setembre de 2014 al 54% el febrer de 2016. La vila volia arribar al 60%, l'objectiu català per a l'any 2020 i en línia amb els plantejaments europeus, convencent la població dels beneficis de reciclar de manera lúdica i perdurable. Finalment, l'índex ha quedat a sis punts de l'objectiu, però ha superat considerablement la mitjana catalana, que és del 39%. La fita ha estat possible gràcies al «Repte de ReSíClar», una iniciativa impulsada per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) en el marc de la campanya Perquereciclem.cat de foment de la separació dels residus municipals i que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament i la col·laboració dels camprodonins i camprodonines.

El director de l'ARC, Josep Maria Tost, acompanyat de l'alcalde, Xavier Sala, va participar divendres 2 de desembre al vespre en l'acte de presentació dels resultats que es va dur a terme a la sala d'actes de l'Ajuntament. Tost va felicitar tots els ciutadans «per la receptivitat, per la capacitat de transformar unes males dades en unes bones dades, per assimilar i interioritzar hàbits que sens dubte ja no marxaran».

A més de la satisfacció d'haver augmentat l'índex de recollida selectiva en 20 punts respecte als valors de Camprodon l'any 2014, pel fet d'haver participat en aquesta iniciativa els camprodonins han aconseguit un benefici directe comú per satisfer una necessitat local. Els veïns han triat com a premi millorar els parcs infantils del poble.

Tota l'experiència ha quedat enregistrada en el film El Repte, que es va projectar públicament el passat divendres 2 de desembre durant la presentació dels resultats de la campanya. El curt està protagonitzat pel polifacètic actor Quim Masferrer -prescriptor de la campanya-, té com a escenari Camprodon i plasma el treball fet al municipi.