El volum de vehicles que utilitzen l'aparcament de les Cinc Fonts ha motivat que l'Ajuntament de Sant Joan hagi plantejat la modificació del POUM per ampliar-ne la capacitat fins al centenar de les places d'aparcament de les Cinc Fonts. Aquest espai va adaptar-se el 2013 com a zona d'aparcament d'autocaravanes, aconseguint l'acceptació dels usuaris d'aquest mitjà de transport. L'alcalde Ramon Roqué va informar que l'aparcament s'utilitzarà com a punt de partida de dos recorreguts per la població. Una serà monumental i es dirigirà a les principals edificacions històriques santjoanines. La segona mostrarà l'entorn fluvial i natural de Sant Joan.

La moció de la modificació es va aprovar amb l'abstenció d'ERC i CiU, que van reconèixer dubtes respecte a aquesta obra. El republicà Sergi Albrich va explicar que la construcció d'un mur i d'un talús de més de deu metres de desnivell pot causar un impacte que volen valorar amb més temps.

La modificació del POUM també afecta l'adquisició d'horts del municipi per tal de potenciar-ne l'ús i fer-ne un inventari i ordenació. Alhora planteja la soterració de les línies aèries que suposen un impacte paisatgístic.