El ple de l'Ajuntament de Camprodon va aprovar inicialment el passat divendres, 30 de desembre, el pressupost municipal per a l´any 2017. Els comptes aprovats ascendeixen fins als 4.795.000 euros, dels quals 164,964,04 aniran destinats a fer front a inversions clau per a la vila, com ara la instal·lació de la torre de telecomunicacions o l'arranjament del pavelló Llandrius.

El pressupost, aprovat amb els vots favorables de l´equip de govern i amb el vot en contra de la resta de grups municipals, està fortament condicionat per l'obligació de l'Ajuntament de fer front a la sentència judicial 215/2016 del TSJC, que obliga el consistori a fer front a una indemnització d´uns 110.000 € pel cas del vigilant municipal expedientat anys enrere. Tot i així, els comptes aprovats permeten al consistori seguir abordant les demandes estratègiques del municipi i apostar decididament per la promoció i desenvolupament econòmic del poble. En aquesta línia, Xavier Sala, alcalde de Camprodon, defineix el pressupost de l´Ajuntament per al 2017 com a «realista, acurat, adaptat a les necessitats de tots els veïns i veïnes i continuista en l´aposta per la dinamització d´àrees clau com acció social, cultura, esport o promoció turística».

Per resoldre la deficiència que presenta el pavelló Llandrius, que pateix de filtracions d'aigua de pluja, l'Ajuntament destinarà al llarg d´aquest any una partida de 50.000 € als treballs de substitució de la coberta de l´edifici. Així mateix, i de cara al 2017, l'Ajuntament també posarà el fil a l'agulla en altres actuacions de via pública i mobiliari urbà necessàries per a la millora del municipi, però les partides corresponents han estat dotades, inicialment, amb quantitats simbòliques, a l´espera d´aplicar el finançament complementari que permeti alliberar els recursos que es destinen a fer front a la sentència judicial del TSJC.

En el marc del Ple de divendres, el consistori també va aprovar l'adjudicació definitiva dels treballs de rehabilitació de Cal Marquès. Al llarg del 2017, l´Ajuntament començarà les obres que comportaran la rehabilitació d´aquest centre museístic i una millora substancial de tot l´espai exterior vinculat al mateix.

Amb l´objectiu de compensar la pujada dels valors cadastrals aplicada per l'Estat, i evitar que es tradueixi en una major pressió fiscal sobre els camprodonins i camprodonines, l´Ajuntament va aprovar en el darrer ple municipal una rebaixa del 8% en el coeficient de l´Impost sobre Béns Immobles (IBI) de 2017. Gràcies a aquesta reducció, la quantitat que hauran de pagar els camprodonins i camprodonines es mantindrà congelada.