Els càmpings gironins reben sis premis més a Stuttgart i ja en sumen catorze

?Els establiments de la demarcació de Girona consoliden el lideratge a Europa amb els guardons atorgats pels turistes alemanys ?L'Associació de Càmpings gironins aprofita l'estada a Stuttgart per tractar projectes de futur amb els responsables del sector

15.01.2017 | 07:21
Una imatge dels representants dels establiments premiats.

n Els càmpings gironins continuen sumant premis aquest 2017. Als vuit guardons rebuts dimecres pels turistes holandesos –en el marc de la Fira Vakantiebeurs d'Utrecht (Països Baixos), una de les principals del sector–, ara s'han de sumar els sis nous premis batejats amb el nom de Superplatz, concedits aquest divendres al CMT de Stuttgart. En aquesta ocasió, els premis els han atorgat des de l'associació d'automobilistes ADAC (la que té més socis d'Alemanya, amb més de 19 milions). Els càmpings premiats a Stuttgart amb el Superplatz 2017 són: Les Medes, de l'Estartit; l'Àmfora, Aquarius, La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí.

Aquests nous guardons (que substitueixen els Best Campings que s'havien concedit fins ara) són un dels premis més importants d'Europa i suposen la qualificació de cinc estrelles –la màxima puntuació– als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis. En total, a Catalunya han rebut aquest premi 13 càmpings i 16 a l'Estat Espanyol. Arreu d'Europa s'han distingit un total de 113 càmpings.

Aquests nous reconeixements queden reflectits en les guies de viatges que edita l'ADAC, que són un referent important per als campistes alemanys. En paral·lel, el CMT és la fira especialitzada del sector –de les més importants d'Europa– i se celebra del 14 al 22 de gener. Aquest saló rep 240.000 visitants anuals i té gairebé 2.000 expositors d'un centenar de països i regions. Els nous guardons rebuts aquest divendres reafirmen, una vegada més, que els càmpings de les comarques gironines han esdevingut un referent pel que fa a destinació turística d'alta qualitat.

En aquesta estada a Stuttgart, l'Associació de Càmpings gironins ha aprofitat per fer una reunió de treball amb els màxims responsables del sector per tractar els projectes de futur de l'entitat, que es preveuen poder concretar més endavant. De moment, el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destaca que aquests nous guardons atorgats des de la fira de Stuttgart «són un reconeixement als esforços que duen a terme els equips dels establiments gironins i són essencials per atraure més turistes alemanys».

Importants inversions

Els càmpings de les comarques gironines segueixen impulsant inversions de gran relleu per mantenir al dia les instal·lacions, d'acord amb la demanda dels clients, i aconseguir atraure cada cop més el turisme de qualitat. En els darrers tres anys, han invertit 45,5 milions d'euros per consolidar-se com a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera. El sector genera 8 milions de pernoctacions l'any i és un dels que creen més ocupació a l'estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s'ha incrementat els últims anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Les flames, que no es van estendre a la zona boscosa, van afectar una petita àrea dels vorals de...

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

?L'Ajuntament demana al Patronat Santa Creu que retoqui l'avantprojecte presentat aquest estiu, ja...

Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Enllaços recomanats: Premis cinema