La Volta Ciclista a Catalunya pot provocar problemes de trànsit a les comarques de Girona a partir d'aquest dimarts.

El Servei Català de Trànsit (SCT) com cada any en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d´Esquadra, ha establert un dispositiu especial de trànsit amb motiu de la 97a Volta Ciclista a Catalunya per garantir un bon desenvolupament de la prova esportiva i minimitzar els efectes que la cursa ciclista pugui tenir en els usuaris de la xarxa viària.

A la demarcació de Girona això es traduirà aquest dimarts en canvis de la circulació sobretot a la C-66, a la variant de Banyoles. Es córre la segona etapa a Banyoles. Les afectacions seran entre les tres menys deu minuts de la tarda i les cinc de la tarda.

  • C-66, punt quilomètric 45, sortida de Banyoles i Vilavenut. Es tancaran les sortides de la carretera C-66 cap a Banyoles i Vilavenut en tots dos sentits. Els vehicles que circulin per la C-66 per aquest punt no podran agafar cap sortida per accedir a la carretera GIV-5132.
  • C-66, punt quilomètric 48, sortida Fontcoberta i Banyoles. Es tancaran les sortides de la carretera C-66 cap a Fontcoberta i Banyoles en tots dos sentits. Els vehicles que circulin per la C-66 per aquest punt, en ambdós sentits, no podran agafar cap sortida per accedir a la carretera GIP-5121.
  • C-66, punt quilomètric 50,5, sortida de Banyoles Oest. S´informarà als usuaris de la via que les sortides cap a Banyoles per la C-150a són exclusivament pels veïns de la zona. Els vehicles que circulin per la C-66 per aquest punt, en ambdós sentits, no podran agafar cap sortida per accedir a la carretera C-150a que serà exclusiva pels veïns de la zona.

Dimecres, la Volta Ciclista a Catalunya es trasllada en comarques del Pirineu gironí. Es tracta de la tercera etapa de la cursa, que transcórrer entre Mataró i la Molina (Alp). Les hores d'afectació són entre les dotze menys vint del migdia i dos quarts de sis de la tarda. Però al tram gironí, la cursa hi passarà a partir de les dues de la tarda i suposarà les següents afectacions viàries:

  • A la C-17 a Ripoll, entre les 14:08 i les 14:39 hores
  • A la N-260, el tram entre Ripoll i Toses quedarà afectat entre les 14:39 i les 15:20 hores
  • La GIV-4016 entre les 15:20 a les 15:50 hores, en el tram entre Toses - La Molina
  • I la GI-400 pel recorregut La Molina-Alp-Masella-La Molina patirà afectacions entre les 15:50 i les 17:22 hores

En cas de coincidència d´un desplaçament en vehicle amb alguna de les etapes de la Volta, el Servei Català de Trànsit recorda cal extremar la precaució, no envair en cap moment els trams tancats de la cursa senyalitzats per a ús exclusiu dels participants, i seguir les recomanacions i indicacions dels agents de Mossos d´Esquadra i també del personal encarregat i responsable de la prova.