Un advocat gironí, inhabilitat fins d'aquí a un any, hauria intentat exercir mentre la seva sanció està vigent. Aquesta possibilitat es va posar de manifest ahir en un judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona, en què el lletrat Jaume Pararols -que està inhabilitat- representava un dels acusats. Per això, el tribunal de l'Audiència va ordenar investigar la situació de Pararols per un presumpte delicte d'intrusisme professional i estafa. En paral·lel, el judici que s'havia de celebrar ahir, per un cas en el qual els tres processats s'enfronten fins als 18 anys de presó, es va haver de suspendre i ara s'ha fixat per al proper 27 d'abril.

Fonts del Col·legi d'Advocats van confirmar ahir que Jaume Pararols està inhabilitat pel jutjat penal número 2 de Girona per un període de dos anys (des del març de l'any passat i fins al març de l'any vinent). El jutjat va condemnar-lo després que l'Audiència demanés investigar-lo per un delicte d'obstrucció a la justícia. El motiu és que el setembre de fa quatre anys Pararols no es va presentar a un judici -sense justificació- en què portava la defensa d'un sicari que havia intentat matar un forense de Blanes posant-se d'acord amb tres altres persones.

Llavors, Pararols va argumentar que a la mateixa hora d'aquell judici havia d'atendre una visita a la Bisbal d'Empordà, tot i que la sessió de l'Audiència tenia més prioritat (per tant, s'hi havia de presentar). De fet, el judici del sicari acusat d'intentar matar un forense de Blanes va estar al límit de la suspensió. Al final, però, la fiscalia, la defensa i l'acusació particular van arribar a un acord per pactar les penes del cas. Malgrat tot, arran de l'actuació de Pararols en aquest judici, l'Audiència va demanar investigar l'advocat, que va acabar inhabilitat pel jutjat penal de Girona.

Ara bé, l'Audiència va sol·licitar ahir de nou que s'investigui Pararols per incomplir la condemna del jutjat penal. El tribunal va considerar que el lletrat «havia fet creure» a un acusat que podia defensar-lo, tot i que ahir Pararols no es va presentar a la sala del judici. D'aquesta manera, l'Audiència va acordar -seguint la petició de la fiscalia- enviar el cas als jutjats de Girona, amb l'objectiu que obrin una investigació per estudiar la situació de l'advocat. A part del delicte d'intrusisme i estafa, també es va plantejar la possibilitat que Pararols hagi comès un delicte de trencament de condemna.

Així mateix, més enllà de la inhabilitació, des del Col·legi d'Advocats de Girona van concretar que han obert diferents expedients contra Pararols. Fonts del Col·legi van apuntar que, de moment, els expedients han quedat aturats, malgrat que es preveuen reprendre si el lletrat -una vegada hagi complert la inhabilitació- pretén tornar a exercir.