La Fundació Estany de Banyoles posarà a debat la visió social de la discapacitat en la primera edició del Memorial Pere Comas, que se celebrarà dissabte al Museu Darder. Amb el títol «Una discapacitat entre moltes capacitats», la jornada començarà a les 10 del matí. L'entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

El I Memorial Pere Comas -el primer president i màxim impulsor de la Fundació Estany, que va morir fa 2 anys- neix amb l'objectiu de convertir-se en un espai de debat al voltant de les persones amb discapacitat. La directora de l'entitat, Isabel López, va explicar que «volem debatre com veiem i treballem la discapacitat i analitzar com podem canviar aquesta visió per facilitar la inclusió de les persones amb discapacitat».

Després de la inauguració oficial, la jornada s'obrirà amb una xerrada de l'il·lustrador Miguel Gallardo, pare d'una noia amb autisme i autor del documental María y yo. Inclourà la projecció del curt d'animació Acadèmia d'especialistes, amb el que Gallardo ha donat a conèixer l'autisme i mostrar les habilitats especials de les persones amb aquest trastorn.

La jornada comptarà també amb la intervenció del Consell Assessor del Grup de Recerca en la Diversitat de la UdG que presentarà els resultats del treball «Parella i discapacitat», amb el qual han aprofundit en les barreres del col·lectiu a l'hora de trobar parella. El programa es tancarà amb una taula rodona.