Podem, contra les maniobres militars

13.05.2017 | 00:35
Soldats a les Gavarres.

La diputada per Girona d'En Comú Podem, Marta Sibina, va registrar ahir una Proposició No de Llei (PNL) al Congrés dels Diputats per exigir al govern espanyol que l'Exèrcit no faci maniobres militars en zones d'interès natural de les comarques gironines, després de «l'increment» detectat «en els últims temps». Des de la formació es recorda que els veïns dels voltants de la caserna de l'Exèrcit a Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) han expressat «en múltiples ocasions» el seu «malestar» per les «molèsties» que els causen aquestes maniobres.

Sibina va lamentar que l'Exèrcit «ni tan sols té la deferència» d'informar els ajuntaments de les maniobres perquè puguin prendre les «mesures oportunes per garantir la seguretat dels seus veïns». Es tracta d'una «circumstància» que «no solament crea malestar entre les autoritats municipals i els seus veïns sinó que incompleix la normativa municipal».

La formació també critica que l'Exèrcit de Terra faci «sense comunicació prèvia a cap autoritat» maniobres militars «en zones protegides» com el paratge natural d'interès nacional de l'Albera (Alt Empordà) o el de l'Estany de Banyoles. A parer de Sibina, això també «incompleix la normativa ambiental». Finalment, la diputada demana al Govern que l'Exèrcit «respecti» la decisió dels municipis que s'hagin declarat antimilitaristes de forma oficial i descarti fer-hi maniobres. La polèmica va revifar aquesta setmana per unes maniobres militars inesperades a Banyoles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema