L'Ajuntament d'Olot, avui, a les 7 del matí, començarà el període de proves de la nova ordenació de trànsit del carrer Pou de Glaç. El carrer quedarà en direcció única des del carrer Clossells en direcció al Pla de Dalt fins a l'encreuament amb l'avinguda Joaquim Danés.

El carrer Joaquim Danés tindrà doble sentit de circulació, l'Eiximenis serà de sentit únic de pujada i el carrer Pont de la Ceràmica tindrà sentit únic en direcció al Pla de Dalt. El període de proves acabarà el dilluns dia 22 de maig a les 12 de la nit.

El regidor de Mobilitat i Via Pública, Josep Gelís (PdeCAT) ha explicat que si la prova és positiva i els veïns en surten satisfets, aplicaran el sistema. En canvi si hi ha moltes protestes buscaran d'altres solucions. Gelis ha explicat que el problema està en si l'avinguda Reis Catòlics tindrà capacitat d'absorbir el trànsit que no podrà entrar al carrer Pou de Glaç pel fet de ser de sentit únic.

El regidor ha valorat que si hi ha problemes serà en els dos primers dies, el dimarts i el dimecres, i que després la circulació es calmarà. Ha dit: «En totes els canvis en la circulació ens passa igual». Gelis ha indicat que durant el període de prova, la Policia Municipal informarà els conductors.

Abans de fer la prova, l'Ajuntament va fer una consulta als veïns. A part d'explicar els problemes particulars, els veïns van exposar que els preocupaven les zones d'aparcament.

Carril bici i aparcaments

La coexistència de dos carrils per banda i d'un carril bici fa que no hi hagi gaire aparcament al carrer Pou de Glaç. El fet provoca que hi hagi conductors que optin per fer aturades curtes al carril bici.