Un tren Els tres recorreguts afecten amb major o menor mesura les comarques de Girona. La incidència es va detectar cap a tres quarts de sis de la tarda i va obligar a interrompre la circulació en sentit nord en aquest tram.

Pel que fa als viatgers del tren afectat per aquesta incidència, Renfe

D'altra banda, des de tres quarts de set de la tarda la mateixa incidència va obligar a circular en via única entre Breda i Caldes. Aquest fet va provocar retards superiors als 60 minuts a les línies R2 nord, R11 i RG1.

Un usuari de Renfe va fer arribar ahir a la tarda la seva queixa a Diari de Girona: «per manca de subministrament d'energia, circulació sentit nord momentàniament interrompuda entre Maçanet i Caldes de Malavella. El tren de la R11 que havia d arribar a Girona a les 18:47 ens l´anuncien a les 19 25. Serà veritat?», es preguntava l´afectat, que qualificava la incidència d´«una vergonya en majúscules».

Reforços d´estiu

L´avaria va coincidir amb l´anunci de Renfe de reforçar les línies RG1 i R1 per atendre l´augment de la demanda durant els mesos d´estiu.Fins al dia 17 de setembre la línia RG1 (Mataró - Portbou per Girona) amplia el seu servei amb sis freqüències, tres per sentit, durant tots els caps de setmana i festius. Això millorarà les connexions entre la costa del Maresme i les comarques gironines.

A la línia del Maresme, fins Al 15 de setembre, es reforça el número de freqüències de dilluns a divendres de la línia R1 (Molins de Rei-Maçanet-Massanes per Mataró) que connecten amb Calella, Sant Pol de Mar i Canet de Mar ampliant el recorregut de tres trens per sentit des de l´estació d´Arenys de Mar fins a Calella, millorant les connexions amb la resta d´estacions del Maresme.