El 95% dels alumnes gironins passen la selectivitat i la nota mitjana arriba a 6,5

Els estudiants del Pla de l'Estany obtenen la millor mitjana, amb una nota de 6,9 en les Proves d'Accés a la Universitat · A la Cerdanya tots els examinats aproven, mentre que el Baix Empordà presenta amb 10 % l'índex més alt de suspesos

01.07.2017 | 07:04
El 95% dels alumnes gironins passen la selectivitat i la nota mitjana arriba a 6,5

Els dies 13, 14 i 15 de juny 31.580 estudiants catalans, 2.465 dels quals eren gironins, es van presentar a les proves d'accés a la universitat (PAU). D'aquests, 27.610 es van examinar de la fase general i 3.970 només de la fase específica. La nota mitjana global de la Selectivitat (fase general) ha estat de 6,434. La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, destacava ahir que els resultats d'enguany «estan en la línia habitual de les PAU dels darrers anys».

Dels estudiants que enguany han cursat segon de Batxillerat, un total de 25.469 (95,14%) dels 26.769 que s'han presentat, podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana de PAU (fase general) d'aquests estudiants és de 6,448. La nota mitjana a la província és lleugerament superior a la catalana i se situa en el 6,510. La nota mitjana de l'expedient de Batxillerat ha estat de 7,40 (7,26 a Girona, un pel inferior a la mitjana de Catlaunya), i la nota mitjana d'accés a la universitat, que es calcula en base al 60% corresponent a l'expedient de Batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,019. A la província, la mitjana d'accés és de 7,003.

En aquest sentit, Jou va subratllar que «el diferencial entre la mitjana de l'expedient de Batxillerat i la mitjana de les PAU és només de 0,9 punts, la qual cosa referma les PAU com a un bon instrument per ordenar l'accés a la universitat segons criteris estrictament acadèmics».

Millors notes, al Pla de l'Estany

Per comarques, els examinats a la província que han obtingut millor nota en les PAU són els del Pla de l'Estany, que han obtingut una nota mitjana de 6,920. Es van presentar a les proves 98 estudiants, dels quals 96 han obtingut l'aprovat que els dona accés a la universitat. Això no obstant, la comarca que presenta un millor índex d'aprovats és la Cerdanya: un 100%. Vint-i-quatre alumnes van concórrer als examens de selectivitat i tots van aprovar, amb una nota mitjana de 6,304. La que té més percentatge de suspesos és el Baix Empordà (10%). Per matèries, i a nivell de Catalunya, els millors resultats s'han registrat a l'assignatura d'Alemany, amb una nota mitjana de 8,28 (només 93 estudiants, però, han afrontat aquest examen). En Francès, la mitjana s'ha situat en el 7,73. En Història de la Filosofia, assignatura al voltant de la qual es va generar certa polèmica per les queixes dels estudiants, que creien que els correctors havien estat massa durs, la nota mitjana és de 6,27.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Façana de la biblioteca Lambert Mata de Ripoll.
Ripoll demandarà les empreses que van fer el pavelló i la biblioteca

Ripoll demandarà les empreses que van fer el pavelló i la biblioteca

Segons l'Ajuntament, els dos edificis tenen mancances i pateixen patologies. El pavelló té...

Purins controlats via satèl·lit

Purins controlats via satèl·lit

Agricultura posa en marxa una plataforma que utilitza la tecnologia GPS i a través de la qual els...

Banyoles Segona fase de les obres al carrer Valls

Banyoles Segona fase de les obres al carrer Valls

Les obres de la segona fase de remodelació del carrer Valls, al Barri Vell de Banyoles, ja...

Puigcerdà reprèn la renovació del centre urbà iniciada fa deu anys

Puigcerdà reprèn la renovació del centre urbà iniciada fa deu anys

?Comença la reforma de la plaça de Barcelona ?Serà la nova porta de l'eix històric i comercial

El plànning del cap de setmana

El plànning del cap de setmana

Les propostes més divertides i especials per passar dos dies plens d'emocions i bones amistats....

Detinguts per intentar canviar bitllets tintats a Girona

Detinguts per intentar canviar bitllets tintats a Girona

Els 4.770 euros intervinguts per la Policia Nacional eren diners legals que provenien d'un...

Enllaços recomanats: Premis cinema