El sentit únic al carrer Pou del Glaç d´Olot ha quedat com un ideal de moment irrealitzable. És a dir, mentre els tècnics sostenen que la direcció única és la millor solució pel trànsit de la ciutat d´Olot, els veïns de la zona s´hi oposen.

Situat entre les dues posicions, l´equip de govern olotí ha decidit optar per una solució intermèdia. Ha començat a buscar solucions en trams puntuals en les zones més conflictives del carrer i les vies que hi conflueixen. Així, fa temps per veure si pot convèncer els veïns més reticents i aplicar el model que té per ideal. És a dir, la direcció única.

Cal recordar que l´Ajuntament entre el 16 i el 22 de maig va realitzar una prova per comprovar si el sentit únic de circulació milloraria el trànsit. Quasi 2 mesos després de la prova, els informes tècnics valoren el sentit únic com a solució ideal. Això no obstant -segons ha explicat l´alcalde d´Olot Josep Maria Corominas (PDeCAT)-, la major part dels veïns han mostrat la seva oposició a l´opinió dels tècnics.

«El que no volem fer és alguna cosa en contra de l´opinió majoritària dels veïns per més que pel global de la ciutat sigui positiu», ha aclarit. També ha assenyalat que mentre continuen parlant amb els veïns aplicaran solucions parcials.

Ha concretat que han fet una actuació al pont de la Ceràmica. Ha explicat que han aplicat el sentit únic de circulació al pont i han resolt el problema de circulació que hi havia. Segons fins al moment de la solució, les persones amb discapacitat no podien passar pel pont de la Ceràmica, perquè la vorera era molt estreta i hi havia fanals que impedien el trànsit de les mares amb cotxe de nadó per la vorera.

Una altra solució exposada per l´alcalde són els tres sentits de circulació de l´avinguda Reis Catòlics. Va ser aquesta avinguda el motiu principal de la prova del sentit únic feta pel maig

.

L´experiència va demostrar que el sentit únic del carrer Pou del Glaç no provocava col·lapses a l´avinguda Reis Catòlics. Això no obstant, el problema va estar en el moment de deixar els escolars a l´entrada de l´Escola Maria Reina.

Corominas ha aclarit que la idea del sentit únic al carrer Pou del Glaç formava part d´una reordenació de la circulació que era positiva per la seguretat de la ronda Montolivet, on hi ha problemes de trànsit.

Com a conclusió sobre la situació de la zona del Pou del Glaç, l´alcalde ha considerat que -en la seva opinió- la responsabilitat de govern comporta tenir present l´opinió ciutadana. S´ha definir com un govern per als ciutadans.