La il·lustradora Roser Matas és l'autora del cartell de les properes Festes del Turai que des d'ahir ja es pot recollir a Can Trincheria. En la seva presentació, la guanyadora del concurs municipal va explicar que hi ha volgut representar els gegants de la ciutat preparant les festes, «tot estampant les banderes que adornen els seus carrers».

La Comissió de Festes va seleccionar el treball de Roser Matas entre les 52 obres que es van presentar al certamen, com també van escollir dos finalistes -Cristina Grau Jiménez i Roger Vila Porta. Tots els dissenys que es van presentar al concurs estaran exposats els dies de les festes al primer pis de l'Hospici.

El pregoner, la setmana que ve

El regidor de Festes de l'Ajuntament d'Olot, Pep Berga, va explicar que, amb aquest, Matas ja ha guanyat deu concursos de cartells. També va informar que, en l'edició d'enguany, a més del cartell en format gran també s'ha editat un pòster de dimensions més reduïdes perquè es pugui posar a més llocs de la ciutat. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Corominas, va afirmar que «la presentació del cartell ens recorda cada any que s'acosten les Festes» i va anunciar que la setmana vinent es farà públic el nom de la persona que pronunciarà el pregó.

L'autora del cartell de les Festes del Tura de 2017, Roser Matas, va néixer a Riudarenes el 1977 però viu a Olot des de fa cinc anys. Va estudiar Física, és professora i va estudiar el primer any del cicle de grau superior d'il·lustració a l'Escola d'Art i Disseny d'Olot, a més de fer cursos a l'Escola Joso de Barcelona i a la Universitat d'Art de Londres. És autora de Contes amb ciència (Editorial Comanegra 2017), Els contes de la iaia Duli (2017) i d'una sèrie d'il·lustracions al Huffington Post Itàlia (2016), entre altres publicacions. Actualment, col·labora amb el setmanari local La Comarca.