Les dades d'ocupació hotelera de les comarques del litoral de Girona «confirmen la previsió que es feia a finals del mes de juny», van assegurar, ahir, fonts de la Federació d'Hostaleria de Girona, entitat que agrupa onze associacions que representen 1.500 empreses turístiques de la província. En aquest sentit, a l'Alt Empordà l'ocupació al llarg del present mes ha estat del 70%, mentre que a la Costa Brava Centre i a la Costa Brava Sud l'ocupació mitjana s'ha situat en el 80%, assenyalen les mateixes fonts.

D'altra banda, a la ciutat de Girona, i a l'àrea d'influència de la capital, «també s'han complert les previsions» avançades per la Federació, amb un 70% d'ocupació hotelera. A la Selva interior, l'ocupació mitjana ha estat sensiblement més baixa i s'ha quedat en el 50%. A la Garrotxa, en canvi, les xifres han superat en un 10% les expectatives, ja que s'ha arribat al 65% d'ocupació, «tot i que molt concentrada en els caps de setmana», precisen des de la Federació. A les zones de muntanya del Ripollès i la Cerdanya l'ocupació també ha estat més alta de l'esperada, d'un 50% i un 60% respectivament. La previsió la deixava en el 45 per cent. La millora respecte a les previsions a les zones d'interior i de muntanya s'ha produït per «les reserves d'última hora, una tendència habitual d'aquestes zones, a diferència de les comarques del litoral on sol haver-hi molta reserva feta de fa temps».

D'altra banda, i «com és habitual», l'ocupació hotelera del mes d'agost a les comarques de Girona serà superior durant la primera quinzena. En aquest sentit, a les comarques del litoral gironí, l'ocupació oscil·larà entre el 80% i el 85% a l'Alt Empordà; entre el 85% i el 90% a la Costa Brava Centre, i entre el 90% i 95% a la Costa Brava Sud.

A Girona ciutat i rodalies es preveu una ocupació d'entre el 70% i 75% durant la primera quinzena del mes vinent. A les zones d'interior, el pronòstic oscil·la entre el 60% i el l 65% a la Selva Interior i entre el 75% i el 80% a la Garrotxa. A les comarques de muntanya, es mourà entre el 60% i el 65% al Ripollès i entre el 75% i el 80% a la Cerdanya. Pel que fa a la segona quinzena, es preveu que l'ocupació baixi un 5% de mitjana a totes les comarques respecte la primera meitat de mes.

Parelles i famílies

En general, el perfil de turista seran parelles de mitjana edat i famílies, principalment catalanes i provinents de la ciutat de Barcelona i rodalies. Els seguiran, en nombre, turistes de nacionalitat francesa; de la resta de l'Estat espanyol; russos -principalment als municipis de la Costa Brava Sud; holandesos; britànics; belgues i alemanys. El perfil de turista «més o menys segueix la tendència del mes de juliol».

En el conjunt de la província l'estada mitjana se situa entre els 3 i els 4 dies. Per zones, a la ciutat de Girona i rodalia, i a les comarques d'interior i de muntanya, l'estada mitjana se situa entre un i 2 dies; en canvi a les zones costaneres és més alta: d'entre quatre i cinc dies.