Girona és una de les províncies que es troba en alerta taronja per tempestes

Hi ha la possibilitat, segons l'Aemet que els xàfecs puguin a ser localment forts i ocasionalment amb calamarsa gran i amb o ratxes de vent molt fortes.

Per altra banda, Girona es troba en alerta groga per les altes temperaturesSegons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les temperatures poden arribar fins als 36 graus Celsius (°C) a la demarcació. De fet, ahir a Salt van arribar als 35°C, fins als 36°C a Girona, i 33°C a Sarrià de Ter. Avui les temperatures seran lleugerament inferiors, però segons l'Aemet a finals de setmana les màximes podran arribar als 37 graus.

El litoral gironí restarà lleugerament més fresc, amb una temperatura mitjana de 31°C a Platja d'Aro i Blanes.

Nits tropicals

Es consideren nits tropicals aquelles que tenen unes temperatures mínimes superiors als vint graus. Ahir, la nit va ser tropical en diversos punts: Girona (20°C), Salt i Sarrià de Ter (22°C). Segons l'Aemet al llarg de la setmana les temperatures mínimes aniran en augment, es preveu que divendres no baixin dels 21 graus a Besalú, dels 23 °C a Girona i la mínima a Figueres serà de 24 graus.

Entre juny i juliol a Girona hi ha hagut 22 nits tropicals, l'any passat es va arribar a 24. Pel que fa a Salt, entre juny i juliol hi ha hagut 15 nits tropicals, una més que el 2016.

Al mes de juliol la temperatura mitjana ha estat de 25,1°C a Salt, 25,4°C a Sarrià de Ter i 25,4°C a Girona-Sèquia. Segons el meteoròleg Gerard Taulé, «el canvi climàtic i l'illa de calor fan que cada cop siguin més freqüents les nits tropicals». Segons Taulé cal remarcar que «al centre de Girona al segle XX la mitjana era de 6 nits tropicals a l'any». Finalment, la precipitació també ha sigut menor que altres anys, aquest mes ha plogut una mitjana de 13 mil·límetres a Sarrià de Ter, 23,4 mm a Salt i 18 mm a Girona.