Jordi Venanci Garcia és el responsable estatal de l'Agrupació d'Ambulàncies de Comissions Obreres (CCOO). Aquest és un dels tres sindicats, juntament amb sindi.cat i STSG, que va convocar la manifestació ahir a Girona.

Quan comença el conflicte amb Transports Sanitaris de Catalunya (TSC)?

Doncs comença el juliol de 2016, quan l'empresa adjudicatària del servei unilateralment vol fer un canvi substancial de llocs de treball. Això vol dir que d'un dia per l'altre canviaven treballadors de lloc.

Com ha afectat això al servei d'ambulàncies?

Fins ara hi havia dos conductors a l'ambulància, d'aquesta manera els treballadors podien combinar la conducció en cas de sobrecàrrega de servei. Girona tenia els millors índexs de qualitat assistencial de Catalunya.

Per què creieu que ha actuat així l'empresa?

Perquè a Girona hi ha una peculiaritat, i és que el 85% de la plantilla són conductors d'ambulàncies, aleshores l'empresa ha volgut estalviar-se 500.000 euros anuals en sous fent aquesta retallada. És el que passa amb empreses de capital risc.

Com afecta això els treballadors?

Per no baixar de categoria i per no veure una reducció salarial s'han vist obligats a treballar cada dia. No som els treballadors els que hem de pagar el benefici de l'empresa.

Heu comentat que potser amplieu la vaga...

Sí. Som conscients que aquest és un servei de mínims però ens veurem obligats a ampliar la vaga si l'empresa no vol negociar.

Com valores l'actuació del Departament de Salut?

Ha sigut una actuació insuficient. Nosaltres l'any 2016 ja vam denunciar les reorganitzacions que feia l'empresa.