L'Obra Social la Caixa ha concedit ajudes per valor de 61.600 euros a dos projectes d'inserció sociolaboral a les comarques de Girona destinats a promoure la plena integració de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social. En total, més d'un centenar de gironins participaran als projectes de la Fundació Privada Mas Xirgu i l'Obra Social Comunitària de Bellvitge.

Aquesta convocatòria se centra en la promoció d'itineraris personalitzats d'acompanyament a les persones durant el procés d'inserció i d'adaptació al lloc de feina, i la millora de l'ocupació. A més, també concedeix ajudes a projectes de promoció de l'autoocupació, de prospecció d'ofertes de feina per a persones en situació de vulnerabilitat social, i de suport a les empreses d'inserció i centres especials d'ocupació per crear noves oportunitats de feina.

La Fundació Privada Mas Xirgu de Girona rebrà 33.600 euros per finançar una iniciativa que beneficiarà trenta persones. El projecte becat vol potenciar la capacitació de les persones amb especials dificultats per millorar la seva ocupabilitat en el sector de la manipulació alimentària. La metodologia preveu sessions individuals en forma de tutories i sessions grupals.

En el cas de la Fundació Privada Obra Social Comunitària de Bellvitge, amb els 28.000 euros de l'ajut es posarà en marxa el Pont Laboral, una prova pilot a Santa Coloma de Farners, amb un col·lectiu de 96 persones amb una major vulnerabilitat davant de l'atur a través d'un procés de coaching ocupacional, com persones immigrades amb un molt baix nivell competencial i el de dones de més de 45 anys sense recorregut laboral.