Les vespes asiàtiques Segons ha explicat el secretari tècnic de l'Associació d'Apicultors de les Comarques Gironines, Carles López, l'incident es va produir poc abans de la fredorada de tardor.

En un dia de cacera del senglar, la colla va encomanar al caçador un lloc d'espera al costat d'uns camps i proper a unes romegueres. El caçador s'hi va instal·lar sense saber que era al costat d'un niu de vespes asiàtiques. Les vespes que vigilaven el niu es van sentir amenaçades i el varen atacar. El van picar a la cara i a les altres parts del cos que tenia al descobert. El niu estava al costat de les romegueres, a uns 30 centímetres d'altura.

López ha indicat que des de fa uns 3 anys localitzen nius de vespes subterranis, a nivell del terra i a pocs metres d'altura. És a dir, els atacs de la vespa asiàtica ja no han de venir de les altures, sinó que poden pujar del terra.

Sota terra i al costat d'un mur, era el niu que López va destruir en una escola de Figueres. Els escolars feia dies que veien vespes, però els insectes no els molestaven. Quan van detectar les vespes dins dels mòduls prefabricats, els mestres van avisar Carles López perquè els localitzes el niu i el destruís. Va trobar el niu entre les roques d'un mur sota terra. Va explicar que era un niu considerable. Es va haver de posar un vestit especial i eliminar el niu amb un insecticida molt potent.

Ha indicat que l'expansió de la vespa asiàtica continua i ara elimina les vespes autòctones a les quals ataca i deixa sense aliment.