Barcelona ha estat designada per acollir la 44a edició del Congrés Mundial d'Hospitals, impulsat per la International Hospital Federation (IHF) i que tindrà lloc del 3 al 5 de novembre del 2020. La Unió Catalana d'Hospitals -membre de ple dret de la IHF- serà qui s'encarregarà de l'organització de l'esdeveniment, que servirà per aprofundir en les necessitats de la població i els reptes del sector, entre els quals destaca especialment la transformació digital en l'assistència sanitària.

L'experiència digital del pacient, què pot aportar l' eHealth als treballadors sanitaris, les oportunitats i els riscos del big data o salut mòbil i els dispositius portables seran alguns dels aspectes que es tractaran al Congrés Mundial d'Hospitals que Barcelona acollirà el 2020.

La integració de l'atenció sanitària i social, en què Catalunya és un referent, ha despertat especialment l'interès dels organitzadors, així que aquest serà un altre dels temes clau que s'hi abordarà.

La trobada també servirà per donar a conèixer a nivell internacional com funciona i com està organitzat el sistema sanitari català.

El congrés reunirà experts de tot el món en la gestió de l'atenció sanitària, directius d'hospitals i especialistes en polítiques d'aquest àmbit, tendències, solucions financeres, prestació de serveis, formació i tecnologia. Es preveu que hi assisteixin un miler de participants i els ingressos que podria suposar el congrés per a la capital catalana superarien els tres milions d'euros. La trobada significa una oportunitat per situar Barcelona com una ciutat referent en gestió sanitària.