L'Ajuntament d’Olot en una de les seves darreres juntes de govern va aprovar la nova Comissió del Nomenclator. Es tracta de l’assemblea que dóna el vist-i-plau a les propostes de denominació dels carrers i les places de la ciutat. La comissió està formada per Josep Berga (president i regidor de l’àrea de cultura), Antoni Mayans (director de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa), Ramon Prat Planas (cap de l’àrea d’Infraestructures), Esther Santaló (responsable del Consorci per la Normalització lingüística), Tomas Costa (pedagog), Josep Murlà (historiador), Joan Barnadas (historiador).

De normal la comissió del nomenclator ha de decidir les personalitats que seran recordades a les places i carrers o els noms d’arbre, de ciutat o nació que duran els nous carrers i places. Poques vegades hi ha canvis si no és que la personalitat hagués estat relacionada amb el franquisme.

Això no obstant, ara la comissió haurà d’afrontar el compromís de designar una plaça o un carrer per recordar el dia 1 d’octubre del 2017. En un dels darrers plens, l’Ajuntament va aprovar una moció d’ERC que demanava treure el nom d’Avinguda Reis Catòlics i posar el d’1 d’octubre. Al fina, el ple va acordar deixar la decisió de la plaça o carrer que ha de recordar el referèndum català per la independència a la comissió del nomenclator.

Un altre compromís és el de satisfer la demanda de la Plataforma per a la reivindicació de la personalitat de la cantant Cándida Pérez. Demanen l’actual ronda de les Fonts o un espai situat al costat del carrer Josep Maria Folch i Torras. Fa uns 18 anys que reivindiquen la cantant i compositora.