La Fundació Televall ha adjudicat el concurs per a la Xarxa Intracomarcal de Telecomunicacions del Ripollès a l´empresa Grup Eurona Wifi Nerwork SL. La fundació creu que la xarxa possibilitarà «un accés universal, i professional, a les noves tecnologies de la informació i de la comunicació en un entorn rural i en clar declivi industrial».

Va escollir la proposta guanyadora la mesa integrada pel gerent del Col·legi Oficial d´Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya, Guillermo Canal, i dos enginyers de telecomunicacions, Míriam Pérez i Jordi Favà. Tots van destacar el nivell de les propostes presentades i que la xarxa podrà garantir, en menys de 6 mesos, la connectivitat de Banda Ampla als municipis del Ripollès. La fundació ha convocat un altre concurs per proporcionar a tots els Ajuntaments un Punt TIC inicialment amb 3 ordinadors.

A Olot, el Consorci Transversal-Xarxa d´Activitats Culturals ha obert una zona wifi (és a dir, d´accés lliure i sense fils a la xarxa) a Can Trincheria. El gerent de la Xarxa Transversal, Pep Fargas, ha animat a totes les institucions a oferir aquest tipus de servei de manera lliure i gratuïta per tal d´evitar l´aprofundiment de la fractura tecnològica.