Aquesta estació tracta el 100% de l'aigua potable que es consumeix en aquests dos municipis. Fa uns mesos es va observar que l'aigua tractada en els mesos de fortes pluges o de precipitacions inesperades no era de la qualitat requerida per l'Ajuntament. En les èpoques de poc cabal d'aigua al riu, augmenta la presència de 'clostridium perfinges' i puntualment d'arsènic. Tot i que sempre s'ha complert la normativa, s'ha decidit introduir mesures correctores per millorar aquesta situació.

El cost total del projecte és de 482.872 euros. La resta de finançament que no hi aporta l'ACA l'hauran d'assumir els Ajuntaments de Ripoll i Campdevànol, beneficiaris de la inversió.

L'objectiu de l'actuació 'és millorar els paràmetres de seguretat sanitària', i 'reduir el gust de clor i altres compostos, fent més agradable el sabor de l'aigua de la xarxa'. A més amb aquesta actuació 's'aprofita per reformar algunes instal·lacions que s'han anat deteriorant pel pas del temps' segons fonts del propi Ajuntament.

Actualment l'ETAP de Ripoll- Campdevànol tracta mitjançant una sèrie de processos fisicoquímics l'aigua per fer-la consumible, a partir de tres etapes de tractament. El Pretractament amb una precloració i una coagulació, la clarificació a on té lloc la floculació, seguida d'una decantació i els afinament per sorra de Sílex. Aquesta estació de tractament té capacitat per tractar fins a 250 m³/h d'aigua superficial del Riu Freser.

El problema de l'aigua en període de fortes pluges o de pluges inesperades és degut, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, a què la sorra de Sílex amb que es fa el tractament era massa gastada. Amb l'actuació s'ha canviat la sorra dels filtres, col·locant sorra nova capaç d'adsorbir totes les partícules en suspensió i partícules dissoltes que hagin pogut passar del decantador, fins i tot quan el Riu Freser baix amb color terrós degut a fortes pluges. En les èpoques de poc cabal d'aigua al riu, com és ara, és més habitual que pugin els nivells de 'clostridium perfinges' i puntualment d'arsènic.

L'actuació global a l'ETAP passar per instal·lar reixes automàtiques a les captacions, canviar els filtres, construir una nova caseta per laboratori i oficina i millorar el tractament de fangs.