L'Obra Sardanista Violetes del Bosc convoca de nou el certamen musical Memorial Félix Martínez i Comín en la IV edició, amb la intenció de fomentar la composició i enriquir el patrimoni musicocultural de la nostra societat amb sardanes. Es tracta d'una convocatòria que vol recordar el mestre Martínez i Comín, que va tenir una estreta relació amb la colla sardanista barcelonina. "El mestre admirava la bellesa i plasticitat del ballar de les Violetes i nosaltres admirem d'en Fèlix la seva comprensió de la música i de l'art", afirmen els responsables de l'Obra.

La dotació econòmica del certamen és important, ja que es reparteixen 6.500 euros en premis, desglossats de la següent manera 3.000 euros pel primer premi, 2.000 pel segon i 1.500 pel tercer.

Violetes del Bosc vol compartir el certamen amb els sardanistes d'arreu del país, per la qual cosa van pensar en uns concerts itinerants per donar a conèixer les obres guanyadores. Barcelona, Sabadell i Lleida han acollit les tres edicions del concert que, cada cinc anys, tornarà a Barcelona.

Ara Girona

Girona acollirà la IV edició, al Teatre Municipal, en un concert que es durà a terme el dia 29 d'abril. Diari de Girona se suma a Ajuntament, Diputació, Generalitat i GEiEG per donar suport a l'edició d'enguany. Un tret a destacar és el patrocini de la Caixa Penedès "gràcies al qual podem cada any convocar aquest premi", indiquen els responsables, amb Sebastià Alba al capdavant. Amb anterioritat al concert de presentació de les obres guanyadores, el dia 16 d'abril, al Saló de Descans del teatre Municipal gironí, es procedirà a l'entrega de guardons. D'aquesta edició també s'editarà una important quantitat de CD+DVD. Violetes del Bosc fa 63 anys que treballa per la sardana, no és doncs estrany que Martínez i Comín els va dedicar Ofrena a Violetes del Bosc l'any 1970, quan l'entitat va celebrar el 25è aniversari. L'any següent es van estrenar dues peces més, Missatge a l'amic, dedicada al capdanser de la colla, l'incombustible Sebastià Alba, i també Rosa de Sant Jordi, dedicada a la segona anella de les Violetes. Aquesta darrera peça va assolir aquell any el primer accèssit al concurs La Sardana de l'Any.

Gironins premiats

A la III edició van ser premiats dos gironins-altempordanesos, Jaume Cristau de Figueres, amb el primer premi per Alba de Violetes i Marc Timón de Castelló d'Empúries que obtenia el tercer premi amb Sensibilitat de Violetes. Cristau ja havia conquerit el tercer premi amb Rotllanes de Violetes, a la segona edició del concurs.