La Principal de la Bisbal i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, s'han unit per crear La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) una formació orquestral inèdita fins al moment que oferirà el seu primer treball musical Sardanes per al món el proper divendres dia 21 de novembre a la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona.

Aquest projecte ha estat impulsat i patrocinat per l'empresa Metalquimia. Segons Josep Lagares, director general de Metalquimia, "la Simfònica de Cobla i Corda està cridada a assolir altes cotes de projecció, avançant-se al seu propi futur, al futur de la música i cultura catalanes, amb una obra de projecció global, que segur que trascendirà els límits de l'espai i del nostre temps".

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya està dirigida per Francesc Cassú i Carles Col, els titlars de les dues orquestres que la formen i constituïda per 37 instrumentistes. La SCCC combina l'experiència dels instruments de corda de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà amb el talent dels instrumentistes de La Principal de la Bisbal. Al concert del dia 21 hi seran presents dos reconeguts músics catalans, Albert Guinovart i Salvador Brotons, que estrenaran dues obres, Sirenes i Companyonia universal, composades expressament per aquest acte. A partir del concert, que serà presentat pel periodista Martí Gironell, es gravarà el CD de l'orquestra.