Més del 20% dels catalans menors de 16 anys estan en situació de pobresa moderada i el 7% dels de menys de 15 anys viuen en un àmbit de pobresa severa, segons consta en el III Informe Cimu sobre infància i adolescència que ha presentat avui a Barcelona l'Institut d'Infància i Món Urbà (Cimu).

L'estudi, dirigit per Carme Gómez, constata que la reducció de la taxa de pobresa en la població infantil és inferior a la mitjana europea. En declaracions als mitjans, Gómez va reclamar polítiques "molt més integrals i més recursos".

En les famílies que només tenen un salari, un dels integrants té més probabilitat d'estar en situació de pobresa. Els investigadors asseguren que tenir en compte la diversitat familiar -tenint en compte l'augment dels divorcis i que a Catalunya el 13,3% de les famílies són monoparentals- i operar amb indicadors catalans ha d'ajudar a lluitar contra la pobresa.

Ikea dóna 90.000 euros

L'empresa de venda de mobles i objectes de decoració Ikea destinarà el Fons Ikea Col·labora, dotat amb 90.000 euros, al projecte "Jo també vull estar allà" d'atenció a nens i nenes víctimes de violència de gènere en l'àmbit familiar desenvolupat per la Fundació Institut de Reinserció Social (IReS). Concretament, la contribució d'Ikea al projecte de IReS, una de les ONG incloses en la Guia de la Transparència i les Bones Pràctiques de la Fundació Lleialtat, permetrà la posada en marxa de tres grups psicoeducatius d'atenció a nens a Barcelona.