"És tan còmode ser actriu!". Fent gala de la seva habitual desimboltura, Carmen Maura va rebre ahir de mans d'Álex de la Iglesia la Medalla d'Or de l'Acadèmia de Cinema.

Ahir a la nit va rebre l'homenatge dels seus companys de professió, acompanyada de familiars i amics, durant un sopar al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía. L'actriu agraïa aquesta distinció durant una trobada amb la premsa a la seu de l'Acadèmia, després de rebre el guardó de mans del seu president."Aquest premi té molta repercussió per recuperar el públic, ara que hem perdut molts fans", apuntava.

Il·luminada per una flamarada incessant de flaixos, Maura, vestida amb un abric vermell i un vestit amb estampat de lleopard en el mateix to, es retratava amb la Medalla a les seves mans. Moments després confessava, durant una xerrada amb els mitjans, que els premis són "quelcom bonic", però que no els dóna gaire importància perquè no li costa gaire ser actriu. "Fins ara, en cinema no em poso nerviosa. Sentir "motor - acció" és relaxant per mi".

De fet, va afirmar que els moments de màxim gaudi professional sempre han estat "en ple set", i en especial, en treballs com Tigres de papel, de Fernando Colomo, que es va presentar al Festival de Cinema de San Sebastián "quan no érem ningú", passant per la concessió del "segon" Premi del Cinema Europeu per Ay, Carmela, o a rodatges com La comunidad, a les ordres del mateix De la Iglesia que li lliurava la medalla ahir.