El trasllat de la Facultat d'Educació i Psicologia encara no ha animat vivament els carrers del Barri Vell de Girona perquè tot just són 300 els alumnes que han estrenat la remodelació de l'edifici, que a partir del 8 de febrer funcionarà ja a ple rendiment, amb més de 2.000 persones.

De moment només són els alumnes dels nous graus, els professors i el personal d'administració els "conillets d'índies" que s'han traslladat a un edifici molt funcional, que sembla nou de trinca, i que poc recorda el seu passat com a seminari diocesà de Girona. A les aules i els passadissos s'ensuma olor de pintura fresca. Tot és completament nou, fins i tot el mobiliari.

Segons els professors, personal d'administració i alumnes consultat per aquest diari, el trasllat s'està fent sense problemes. Paco Jiménez, degà de la facultat, va explicar ahir que "tot va bé".

Reforç del transport públic

El degà té previst reunir-se amb representants municipals per rebre tota la informació necessària sobre el reforç de la línia 7 del bus urbà i altres mesures preses per evitar un col·lapse al Barri Vell amb l'arribada de la resta d'alumnes, els que encara curses estudis segons el pla vell, que són el gruix, i que de moment continuen a les antigues instal·lacions d'Emili Grahït fins que finalitzi el període d'exàmens.

Si algun problema tindran els alumnes d'Educació arran del trasllat, aquest no serà altre que el que pateix endèmicament el campus del Barri Vell: la falta de serveis. En aquest sentit, Paco Jiménez espera que no hi hagi retards en l'edifici previst de construir al carrer Portal Nou. Aquest edifici, de 5 plantes i uns 2.000 m2 útils, tindrà, entre altres serveis, un gran bar de 300 m2, aules, sales de reunions i altres serveis compartits amb les altres facultats del Barri Vell. "Esperem que es compleixin els terminis i tinguem l'edifici d'aquí a dos anys", ha declarat Jiménez.

L'edifici de la nova Facultat d'Educació i Psicologia ha estat tres anys amb obres i finalment, després d'una sèrie de retards, s'ha pogut inaugurar. La inversió feta és d'uns 10,3 milions d'euros. La direcció arquitectònica ha anat a càrrec de Francesc Hereu.

A la porta d'entrada de l'antic seminari ja no hi ha la cèlebre inscripció en guix de quan s'hi feien els estudis de Lletres i que tants anys va durar: "És quan dormo que hi veig clar". I és que l'edifici s'ha anat adaptant als somnis dels seus ocupants.