Val més una imatge que mil paraules és la màxima aplicable a la síntesi de l'obra de Martí Plana; així, 90 fotografies il·lustren la seva biografia amb el títol Records i vivències, on explica la trajectòria vital com a planxista de professió, fotògraf per afició i actor de teatre per devoció, i que va ser durant 17 anys corresponsal gràfic de Diari de Girona.

Martí Plana i Pujol (1927) resumeix al llibre les activitats on ha estat involucrat, així com diversos fets i esdeveniments d'Arbúcies, la seva vila. Igualment, el llibre fa esment d'alguns personatges rellevants de la història del municipi. Entre altres temes, hi parla de les Escoles Velles, de l'escolania de mossèn Llorenç, dels tallers de carrosseries Queralt i Ayats, o de les tradicionals Enramades.

L'historiador, investigador i rapsode local Daniel Martí qualifica Plana al pròleg del llibre com a "tenaç i inquiet, activista i treballador que superant, darrerament, un greu problema de salut ha pogut continuar amb aquesta tasca de recuperació d'uns valors i persones que han marcat el batec del poble".

Aquesta és la tercera obra de Plana, després de Gent d'Arbúcies i El teatre a Arbúcies. A banda, ha fet diverses exposicions fotogràfiques al Casino Arbucienc i al Museu Etnològic del Montseny.