La Xarxa Vives d'Universitats oferirà per als mesos d'estiu fins a 812 cursos, repartits en 93 poblacions diferents de l'àmbit lingüístic català, i on es preveu que hi participin a l'entorn de 25.000. Del total de l'oferta, la Universitat de Girona oferirà 71 cursos dirigits als estudiants de primer i segon cicle, però també a qualsevol persona interessada a ampliar els seus coneixements universitaris.

Enguany, la Xarxa Vives se centrarà especialment en els àmbits de la informació i la divulgació del coneixement, i la UdG no n'és una excepció. S'oferirà una gran quantitat de cursos centrats en noves tecnologies, com el de Formes de comunicació digital per a noves organitzacions, un de centrat en la preparació per a l'acreditació de competències en TIC, o especialitzats en tècniques i eines com el Red One o l'Stop Motion. També hi ha cursos d'informàtica sobre Word, Excel o PowerPoint.

Lligant amb les noves tecnologies, hi ha un curs de Photoshop aplicat a la fotografia digital; aquesta també és una temàtica amb una oferta àmplia, amb tallers genèrics però també d'especialitzats com el Fotografia la nit o un d'específic sobre retrat de nens.

La UdG també impartirà cursos de caire literari (amb protagonistes que van de Stieg Larsson a Shakespeare, o d'escriptura creativa), i sobre psicologia (assetjament escolar, discapacitat i comunicació, inclusió educativa, intervenció en addiccions o trastorns de pànic, entre d'altres).