Cal fer més per menys en la lluita contra la sida. Aquest és el missatge que van llançar ahir als milers de participants de la Conferència Internacional SIDA 2010 l'expresident d'Estats Units Bill Clinton i el fundador de Microsoft, Bill Gates.

"Cada dòlar que es malgasta posa vides en perill", va assegurar Clinton, una de les cares més conegudes de la lluita contra la sida, durant la seva intervenció davant del plenari de la conferència que se celebra fins al divendres a Viena i que reuneix 25.000 participants. Només si es fan les coses "més ràpidament, millor i més barates", va explicar Clinton, es pot comptar amb la "disposició moral per demanar més diners" als donants enmig de la crisi econòmica més important des de la Gran Depressió.

"Més del mateix no és suficient. No fem prou contra la sida", va remarcar Clinton, criticant que es gastin fortunes perquè experts vagin "a reunions i agafin avions" mentre l'epidèmia segueix matant dos milions de persones cada any".

En la mateixa línia va discórrer el missatge de Bill Gates, un dels majors donants individuals en la lluita contra la sida, que va sol·licitar creativitat i un canvi de visió per donar un salt qualitatiu. Així, el fundador de Microsoft va insistir en què fins i tot, mentre es reclamen més fons, és necessari també ?"treure el major benefici de cada dòlar" i treballar perquè els fons s'inverteixin d'una manera més eficaç.