Si es compleixen les previsions, el proper mes de març del 2011 i aprofitant la celebració del Dia de la Dona Treballadora, es presentarà una formació de cobla integrada només per dones, la cobla D de Dones.

La proposta ha sorgit de la cantant Maite Mer, vinculada al món de la cobla, que explica que aquesta "és la primera cobla de dones que renova l'aire de la sardana, amb una proposta musical moderna que aposta per seguir la tradició musical catalana, tot transformant-la als temps actuals".

Transformant la tradició

Segons Mer, aquest projecte "neix del coneixement d'aquesta música i de la dansa catalana per fer ressorgir l'esperit d'una nació". Així mateix, Mer explica que "D de dones presenta un espectacle musical transformador de la tradició més arrelada al país".

El suggerent repertori està encapçalat per la innovació de les obres del compositor Marc Timón, i de la veu cantant de la mateixa soprano. Aquesta cobla en principi no farà audicions de sardanes, sinó recitals en concerts.

Onze dones músics, una cantant i un espectacle de llum seran les protagonistes d'aquesta formació femenina. El repertori comptarà amb sardanes compostes per dones, cançons tradicionals harmonitzades per a cobla, i obres lleugeres com peces de Ricard Viladesau, Lluís Llach, Francesc Cassú o el mateix Marc Timon.