L'actor anglès de cinema i teatre Pete Postlethwaite, nominat a l'Oscar el 1994 pel seu paper a En el nom del pare, va morir diumenge als 64 anys després d'un llarg tractament contra el càncer, va informar ahir un amic seu, el periodista Andrew Richardson.

Richardson va assenyalar que l'intèrpret, que va continuar treballant durant els mesos de tractament, va morir en un hospital de Shropshire.

Nascut el 1945 a Warrington, comtat de Cheshire, Postlehwaite es va formar com a mestre abans de cursar estudis d'interpretació a l'escola de teatre Old Vic de Bristol. Postlethwaite, condecorat amb una Ordre de l'Imperi Britànic el 2004, era també un membre veterà de la prestigiosa Real Companyia de Shakespeare.

En cinema va destacar per la seva impecable i subtil interpretació de personatges corrents, als quals dotava d'una gran humanitat.

Steven Spielberg el va descriure com "el millor actor del món" després de treballar amb ell a El món perdut: parc juràssic i Amistat. També va participar a cintes com Sospitosos habituals (1995) i Brassed off (1996).