L'hivern és moment de reflexió, de viure portes endins més que enfora, de recolliment. I precisament, el Centre Cultural La Mercè ha adoptat el concepte de l'espai, i més concretament de l'interior, com a fil conductor de les seves activitats per al primer trimestre de 2011.

Des del centre s'explica que aquest projecte vol ser una lectura reflexiva "en clau física, emocional, vivencial o objectual" dels entorns creats "a través de les pròpies construccions que, de forma física o imaginària dissenyem i habitem".

Aquest objectiu es plasma clarament en la doble línia expositiva de la Mercè, tant en la programació estable com les mostres incloses dins el recentment estrenat projecte FotoMercè. Aquest és el cas de l'exposició que es pot veure ara mateix, en la qual la fotògrafa Anna Bahí mira endins per materialitzar una visió introspectiva del nostre propi espai intern; o amb una magnitud espaial totalment diferent i una mirada molt més objectiva, la visió de les Bárdenas Reales que presentarà Vicenç Rovira a partir de febrer.

Estrena d'"Escena Girona"

Dins del programa de l'Aula d'Humanitats, s'oferirà un cicle de conferències que, sota el títol d'Espais interiors, portarà a la Mercè arquitectes, dissenyadors, escriptors, creadors escènics i fins i tot psiquiatres. Tot plegat, per oferir una reflexió rica i amb interdisciplinar del concepte d'espai.

A banda, la Mercè estrena el projecte Escena Girona, que fusiona la seva programació amb el Teatre Municipal. La intenció és, segons s'explica des del centre, "facilitar la programació de produccions del territori", amb un programa que posa l'accent en la creació contemporània i els artistes "de casa". Així doncs, en l'apartat escènic, passaran per la Mercè nombroses propostes teatrals (A taula!), musicals (Nancy Spungen) i de dansa (Onlooker, Royal Dance), a banda de l'habitual "A pas de poetes".