L'Agència de Salut Pública (ASP) de Barcelona considera que fumar una barreja d'herbes medicinals a les representacions del musical Hair no infringeix la Llei del Tabac. Els responsables de Hair Love & Rock Musical van presentar el passat 28 de febrer una sèrie d'al·legacions davant l'advertència de l'ASP que el fet que alguns actors fumessin a l'escenari podria anar contra la Llei del Tabac.

L'ASP ha valorat les esmentades al·legacions i ha considerat que la llei es refereix al tabac i productes del tabac, per la qual cosa "l'ús de productes substitutius del tabac, com una barreja d'herbes medicinals, per part dels actors durant la representació de l'espectacle teatral Hair no suposa un incompliment de la llei".

A la seva carta, l'ASP comunica als responsables de l'espectacle que no accepta la seva petició d'arxivar i deixar sense efecte l'advertència "ja que aquest era un escrit de tipus informatiu que en cap cas pressuposava l'obertura d'un expedient administratiu sancionador".

"Ximpleria i irracionalitat"

L'Agència de Salut Pública de Barcelona aclareix a la seva carta que des de l'any 2006, i com a conseqüència de denúncies ciutadanes, ha tramitat més de 1.000 escrits a establiments de la ciutat informant-los que els fets denunciats podrien constituir una infracció de la Llei del Tabac, de la qual podrien derivar-se sancions.

L'estudi sistemàtic de les esmentades denúncies ha permès a l'ASP clarificar durant aquests anys "interpretacions inadequades sobre l'aplicació de la llei".

El productor Joan Lluís Goas ha dit que "qualsevol manifestació artística o cultural hauria d'estar protegida per llei de la ximpleria i de la irracionalitat".