El Museu d'Art Contemporani de Barcelona acaba de posar a disposició del públic 193 imatges de Xavier Miserachs. Són instantànies que el fotògraf va captar entre el 1958 i el 1966 a la Costa Brava durant diferents estades. Les imatges es poden veure en el perfil de Flickr del MACBA i al Centre d'Estudis i Documentació. La iniciativa és fruit del compromís entre el museu i la família Miserachs, de digitalitzar i divulgar progressivament les imatges de l'Arxiu Xavier Miserachs que les seves hereves van dipositar el febrer passat per un període de 25 anys. També es compleix un dels objectius del Centre d'Estudis i Documentació del MACBA de conservar el patrimoni artístic dels anys 50 i 60 a Catalunya.

Xavier Miserachs va recórrer la Costa Brava de camí cap a Cadaqués la Setmana Santa de 1958 amb la seva moto, un sac de dormir i la Leica F3 com a equipatge. Llavors encara era estudiant de Medicina i només era un aficionat a la fotografia. El mateix estiu, hi va tornar amb ganes de completar una sèrie que l'havia deixat satisfet. El projecte fotogràfic es va allargar fins al 1966, quan l'editorial Kariós va publicar el llibre 'Costa Brava Show', un recull de 155 fotografies de les 4.300 que havia fet durant vuit anys.

Aquestes fotografies s'han convertit en un dels fotollibres més importants de la història de la fotografia de Catalunya, i arran de l'acord entre el MACBA i les hereves de Misercahs, que van dipositar l'Arxiu de l'artista al museu el mes de febrer passat i per un període de 25 anys, s'ha digitalitzat per difondre-les al gran públic.

Per això s'utilitzarà la plataforma Flickr, on els internautes podran contemplar fins a 193 imatges que inclou bona part de les que van aparèixer al llibre. Les instantànies també estaran disponibles al centre d'Estudis i Documentació del MACBA, complint així, un dels objectius de conservar el patrimoni artístic del període dels anys cinquanta i seixanta del segle XX, quan van sorgir bona part dels focus d'avantguarda fotogràfica a Catalunya i Espanya.