El restaurant El Bulli, que tancarà les seves portes el pròxim 30 de juliol, quedarà immortalitzat com a protagonista d'una pel·lícula de Hollywood que s'espera salti a la gran pantalla el 2013, segons que ha confirmat a EFE el xef Ferran Adrià.

"És genial que Hollywood s'interessi per nosaltres i el que és la cuina d'avantguarda. Per a tots els qui hem format part de la història del Bulli és un orgull i, per a ells, serà tot un repte explicar el que passa al restaurant", ha manifestat Adrià.

Des de dimarts passat (31 de maig), el productor de Hollywood Jeff Kleeman, responsable de pel·lícules com "Internal Affairs" (Assumptes Bruts) , "The Hunt For Red October" (La Caça de l'Octubre Roig) o "Star Trek 6", i el guionista David Wilson s'han amarat del dia a dia del qual ha estat nomenat fins a en cinc ocasions com el millor restaurant del món.

Després de passar sis mesos en una escola d'hostaleria a Londres, Kleeman es va enamorar de la gastronomia i va entrar en contacte amb El Bulli a través dels llibres de receptes que es publiquen periòdicament des del restaurant.

El productor va intercanviar diversos correus electrònics amb Juli Soler, cofundador del Bulli, i va aconseguir una taula per celebrar en aquest petit restaurant de Girona el 70è aniversari de la seva mare.

Jeff Kleeman va tornar a l'any següent i es va adonar que, en tan sols dotze mesos, tots els plats havien canviat, cosa que el va deixar captivat.

Poc després va saltar la notícia del tancament de l'establiment al juliol de 2011 i li va confessar a Ferran Adrià que volia fer un documental sobre el local, la gastronomia catalana i el seu entorn.

"Quan alguna cosa s'acaba sempre hi ha emoció. Ja llavors estava segur que al Bulli trobaria un material fantàstic per a una pel·lícula", ha manifestat Kleeman en declaracions a EFE.

Segons que ha explicat David Wilson a EFE , "la pel·lícula serà com un dinar al Bulli: hi haurà humor, passió i idil·li" i comptarà amb la intervenció de cuiners reconeguts com José Andrés.

Adrià espera que la pel·lícula salti a la gran pantalla el 2013, abans que la nova Fundació "El Bulli" obri les seves portes el 2014.

Ferran Adrià ha confirmat que el seu paper serà interpretat per un actor i ha qualificat aquesta aventura cinematogràfica com "un somni".