El vaporós vestit blanc gràcies al qual l'actriu Marilyn Monroe va seduir a mig món en la famosa escena del metro de La tentación vive arriba (1955) va ser subhastat per 4,6 milions de dòlars (uns 3,2 milions d'euros).

En un moment de la pel·lícula dirigida per Billy Wilder, quan Monroe s'acosta a una reixeta del metro, la faldilla del vestit amb plecs que llueix una rossa d'or s'eleva deixant al descobert les seves cames, una escena mítica de la història del cinema que ha estat recreada infinitat de vegades.

Aquesta peça de roba va ser l'estrella de la subhasta de records de Hollywood que va celebrar dissabte la nit a Calabasas la casa de subhastes californiana Profiles in History.

Aquesta va ser la primera part de la subhasta de la col·lecció privada de l'actriu Debbie Reynolds, que inclou 3.500 vestits, 20.000 fotografies originals i diversos centenars de pòsters de pel·lícules i objectes relacionats amb la indústria.

Durant anys, la llegendària estrella ha anat atresorant vestits i altres articles que adquiria quan els estudis de Hollywood venien o buidaven els seus magatzems.

El vestit vermell de lluentons que Monroe va lluir a Los caballeros las prefieren rubias també es va subhastar per 1,2 milions de dòlars (uns 800.000 euros), segons recull la cadena de televisió CBS.