El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat la seva vuitena edició amb un gran èxit de públic. Durant el cap de setmana del 24 al 26 de juny, més de 18.000

persones vingudes de tot Catalunya han seguit alguna de les 16 actuacions i la desena d'activitats paral·leles que s'han programat, amb la veu com a fil conductor. Els concerts més concorreguts han

estat els de Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Antònia Font, The Pepper Pots i Najwa Nimri.

Concentrat en tres dies i coincidint en cap de setmana, aquest any, l'(a)phònica ha viscut una de les seves edicions més multitudinàries, amb una forta presència de persones vingudes de la resta de Catalunya que han passat el cap de setmana a la capital del Pla de l'Estany per gaudir dels concerts programats. Un fet que ha suposat un increment de públic respecte als anys anteriors, amb unes 3.000 persones més.

Des de l'organització es valora que la diversitat d'estils al cartell, així com la qualitat de les propostes és una de les claus de l'èxit del festival; aquest permet acostar al públic artistes reconeguts però també dóna l'oportunitat de descobrir noves formacions amb un gran potencial artístic.

A banda, també cal destacar que la gratuïtat de més del 75% de les activitats fa d'aquest un festival obert a la ciutadania, que implica a més una gran quantitat d'entitats i associacions banyolines.

Especialment destacada ha estat l'actuació de Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, que van concloure el festival diumenge al vespre amb l'espai de la Muralla ple de gom a gom, presentant a les comarques gironines el disc En la imaginación. També van omplir la Muralla els gironins The Pepper Pots, en aquest cas el dissabte.

El mateix dia els grans triomfadors van ser Antònia Font, que van exhaurir entrades; i el Mirador Joan de Palau va quedar petit durant l'actuació de Najwa Nimri.