Josep Maria Tarragona, representant de l'associació per la Beatificació d'Antoni Gaudí, ha explicat a la revista italiana El Consulente Re que aquesta causa referida a l'arquitecte català "avança sense treva" i que l'entitat cada vegada està trobant-se amb "una opinió pública més favorable a la beatificació". Així, la publicació apunta que "serà en aquest moment quan Gaudí passarà de ser un serf de Déu a ser venerable".

"Les paraules sobre l'arquitecte que va pronunciar el papa Benet XVI a la Basílica de la Sagrada Família han contribuït enormement a ampliar el suport entre el poble", ha assegurat Tarragona. Ell mateix es va mostrar convençut que "Gaudí serà el primer gran artista laic beatificat".

Segons Tarragona, "hi manca al catàleg dels sants de l'església catòlica un personatge com ell". Explica que no serà un sant equiparable als altres, en tant que serà "un sant contemporani, no algun d'una època remota".

Una exposició molt esperada

La mostra sobre Gaudí i la Sagrada Família que s'està preparant a Roma pel mes de novembre també és un nou impuls a l'interès que desperta l'arquitecte català al Vaticà. "Art, ciència i espiritualitat" són les tres vessants que es destaquen a la revista per "sintetitzar la fascinació de l'exposició Gaudí i la Sagrada Família de Barcelona".

Durant tres mesos, "el genial arquitecte català" es farà present a Roma "no només en una exposició, sinó en una autèntica acció evangelitzadora de fe i de cultura catalana", mostrada a través de diverses disciplines artístiques.