Els arqueòlegs del grup de recerca AGREST (Arqueologia de la Gestió dels Recursos Socials i el Territori), coordinats pels investigadors Raquel Piqué (UAB) i Antonio Palomo (CSIC) han trobat a un jaciment lacustre neolític, La Draga, tot un conjunt de restes d'origen orgànic, entre les quals destaca una pala de fusta de roure d'uns 7.300 anys d'antiguitat, que s'ha localitzat en bon estat de conservació.

En total, s'han pogut recuperar més d'un centenar d'objectes que estaran restaurats al Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya i seran traslladats al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles.

L'equip que està duent a terme els treballs d'excavació, format per professorat i personal investigador dels departaments de Prehistòria de la UAB i d'Arqueologia i Antropologia del CSIC, va realitzar entre el el maig i el juliol una campanya d'excavacions i prospeccions en el jaciment lacustre neolític de La Draga i les vores de l'estany de Banyoles.

La Draga és un jaciment únic a la Península Ibèrica i un dels més interessants de la Mediterrània, ja que s'hi conserven les eines de fusta més antigues. Les condicions excepcionals de conservació es deuen a la inclusió dels nivells arqueològics en la capa freàtica de les vores de l'estany de Banyoles.