Una tempesta amb aparell elèctric i trons, com tantes n'hi ha en el decurs de l'any, va fer caure ahir al migdia el sistema informàtic de tota la UdG, i no es va poder recuperar fins a la mitjanit. Els universitaris no van poder utilitzar els ordinadors i la pàgina web de la institució va quedar fora de servei. Les gestions es van haver de fer per telèfon i part de la feina va quedar pendent per a l'endemà. Malgrat que l'oficina de comunicació de la UdG ha reconegut que es va tractar d'una "avaria greu", la totalitat del servei va quedar a la nit restablert "sense més conseqüències".

Tot va començar minuts abans de les dues del migdia. Moltes empreses de la ciutat, entre elles Diari de Girona, van percebre la típica pampalluga de fluorescents i bombetes provocada per una amenaça de caiguda de la tensió elèctrica, que no va anar a més. Però sí que va anar a més a la UdG. El sistema informàtic va petar i la comunitat universitària es va quedar sense correu electrònic, Internet ni pàgina web. De fet, es van quedar sense ordinadors, perquè no funcionava el sistema informàtic.

A les onze de la nit es va començar a resoldre el problema i a la mitjanit ja havia quedat "del tot restablert" i "sense conseqüències", van informar fonts de Les Àligues.

El Servei Infomàtic de la UdG, segons s'explica a la pàgina web de la universitat, és la unitat encarregada d'aplicar les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per tal que la Universitat assoleixi els seus objectius i funcions, gestionant les infraestructures TIC bàsiques (explotació de sistemes informàtics i ofimàtic, veu i dades), desenvolupant aplicacions, mecanitzant sistemes d'informació i desplegant sistemes informàtics d'usuari per la docència, la recerca i la gestió, als quals donen suport. També explica que el servei té la missió de buscar en les TIC les oportunitats actuals i futures per a les tasques que son pròpies de la universitat, assegurant la seva disponibilitat amb les millors condicions de seguretat.

En total, segons s'informa, treballen 33 persones al Servei Informàtic, 8 de les quals tenen responsabilitats de cap.