Com si fos una missió més, les noves aventures de James Bond són el secret més ben guardat de la saga, si bé se sap que Daniel Craig tornarà a interpretar l'agent 007 que aquesta vegada s'enfrontarà a un malvat amb la cara de Javier Bardem. La nova pel·lícula, la número 23, es dirà Skyfall, estarà dirigida per l'oscaritzat Sam Mendes i tindrà també actors com Albert Finney i Ralph Fiennes.

Fidel al glamur que envolta la marca "Bond", els productors Barbara Broccoli i Michael Wilson van donar a conèixer ahir en un luxós hotel de Londres l'elenc que donarà vida al nou film, si bé no van donar pistes sobre l'argument ni els artefactes que tindrà a la seva disposició l'agent al Servei de sa Majestat. "Té tots els elements d'un clàssic, amb molta acció", va dir el realitzador britànic Sam Mendes, després d'admetre que no podia revelar detalls.

I com si calgués entrar a la seu dels serveis secrets MI6 al costat del Tàmesi, l'ingrés dels periodistes a l'hotel on es va fer la presentació va estar envoltat de fortes mesures de seguretat.

L'actriu britànica Judi Dench tornarà a posar-se a la pell de "M", la dura cap del MI6, mentre la seva compatriota Naomi Harris i la francesa Berenice Marlohe seran les noies Bond.

El rodatge començarà a Londres dilluns, però també es filmarà a la Xina, Istanbul i Escòcia, encara que caldrà esperar fins al 26 d'octubre de 2012 per veure Skyfall, just mig segle després de Dr. No, la primera pel·lícula de la saga James Bond.

Els productors van elegir la data d'ahir perquè fa exactament cinquanta anys es presentava Sean Connery com l'intèrpret que iniciaria l'exitosa marca Bond i que va convertir l'actor en l'escocès més famós del món. En la breu presentació d'ahir, amb molts tocs de misteri i escàs contingut, Craig va dir que Skyfall serà un "Bond amb B majúscula", fent clara referència a la qualitat del film, que tindrà molta acció i la sofisticació de sempre. Javier Bardem va explicar que les pel·lícules de Bond li porten bons records de la seva joventut a Espanya, i va destacar la qualitat de la producció, sobre la qual va dir "no tenir paraules". "Serà molt divertit", va dir l'actor espanyol, vestit amb jaqueta blava i sense corbata. Un Sam Mendes entusiasmat va recordar la seva admiració per algunes de les sagues de Bond, com Live and Let Die (1973), amb Roger Moore.