Nina, una de les cantants catalanes que més ha treballat el gènere dels musicals, serà aquesta nit l'encarregada d'acomiadar l'any a l'Auditori de Girona amb un viatge a través d'aquestes peces juntament amb un ensemble de l'Orquestra de Cadaqués. Per a l'ocasió, l'artista ha escollit alguns dels temes més coneguts d'autors com Jerome Kern, Albert Guinovart, Cole Porter, Lloyd Webber, Bernstein i Sondheim. Precisament, l'espectacle porta per títol De Broadway al Paral·lel, en tant que es repassen composicions tant dels Estats Units com de casa nostra.

En aquesta cloenda de l'any Nina posarà veu a peces d'obres tan mítiques com Show Boat, de Mar i Cel, My Fair Lady, West Side Story, Flor de nit i fins i tot de Cabaret, entre d'altres.

Amb gairebé trenta anys de carrera artística a les seves espatlles, Nina s'ha consolidat com a actriu i cantant, especialment del gènere musical. Va començar a la dècada dels 90 amb Las cuatro cartas, seguint amb títols com l'esmentat Cabaret, Casem-nos una mica, T'odio amor meuEspai pel somni. Del 2004 al 2010 va protagonitzar la versió espanyola del musical Mamma mia!, que després d'anys en cartellera a Barcelona i Madrid, va girar arreu d'Espanya. El resultat final va ser de 1.700 representacions davant de més de 2 milions d'espectadors.

Televisivament, el seu nom va lligat al festival d'Eurovisió, on va representar Espanya el 1989; i a la gran popularitat assolida el 2001 en agafar les funcions de directora de l'acadèmia d'Operación Triunfo.

Pel que fa a l'Orquestra de Cadaqués, val a dir que inicia amb aquest concert un cicle de programació estable a l'Auditori de Girona, després de més de 20 anys des de la seva fundació en el marc del Festival de Cadaqués. Formada per una selecció de músics de tota Europa, es reuneix periòdicament per oferir als principals cicles i festivals uns programes que harmonitzen obres conegudes del repertori simfònic amb altres renovadores. Un altre objectiu és la recuperació d'obres del patrimoni musical històric, així com l'estrena de peces contemporànies.