Canes 2012 va acollir l'estrena mundial de Madagascar 3, el nou film d'animació de Dreamworks, que han dirigit Eric Darnell, Tom McGrath i Conrad Vernon, autors de films com Formiguez Shrek 2 i especialistes en aquesta saga dels animals del zoo que, en aquesta ocasió, deixen l'Àfrica per tornar a Nova York, això sí, fent marrada per Europa, emparats en un circ ambulant. Projectada fora de competició, és la típica producció de Hollywood que duu al Festival alguns rostres coneguts del cinema nord-americà, com Ben Stiller, Martin Short, Jada Pinkett-Smith o David Schwimmer, mal sigui perquè posen la veu als personatges en la versió original.

Sean Penn també ha fet cap a Canes, en companyia del director i guionista de Crash, Paul Haggis, perquè han organitzat una gala solidària conjuntament amb el Festival per recaptar fons a favor d'Haití. Mentrestant, la Competició avança discretament. L'austríac Ulrich Seidl hi va presentar Paradís: Amor, ficció amb l'actriu Margarete Tiesel que documenta el turisme sexual europeu com a forma d'explotació del tercer món. Ulrich Seidl ho filma amb prou distància, exposant amplament els cossos nus, desposseint-los de càrrega eròtica i evocant el pintor Rubens, en certa manera. I sense renunciar a una depriment escena orgiàstica. El sexe aquí s'hi combina amb un retrat de l'exostisme com a esquer comercial d'un sistema turístic de mena neo-colonial.

Decebedora "Reality"

Per la seva banda, l'italià Matteo Garrone, que el 2008 guanyà el Grand Prix de Canes amb Gomorra, va decebre amb el seu nou film, Reality. La protagonitza Aniello Arena, un intern de la presó romana de Volterra a la vida real, que debuta ara al cinema, amb autorització judicial per rodar la pel·lícula, havent-se forjat com a actor en la tasca teatral que es fa amb els presidiaris d'aquell centre.