La crisi econòmica ha disminuït el consum de cirurgia estètica però ha fet augmentar el de certs tractaments estètics, sobre tots els de rejoveniment facial, i, concretament, entre la població de classe mitjana i baixa, que els veuen com un recurs que pot jugar a favor seu a l'hora de buscar feina.

"Molta gent ens fa aquesta observació, volen tenir un aspecte millor per enfrontar-se a una entrevista de treball", destaca el director de la clínica Esbeltic Model, José Luis Vicente-Péix, qui assenyala que cal tenir en compte que "ja no es competeix només amb un currículum, ara també es competeix amb l'aspecte".

La companyia ha pogut observar que des de 2011 han crescut un 26% els tractaments que es fan a través de crèdits. I, majoritàriament, es tracta dels més barats on el crèdit no supera els 400 o 800 euros, depenent del tractament que la persona vol fer-se.

Crida l'atenció perquè, explica, "és normal que es demani finançament en tractaments de 3.000 a 5.000 euros, però el que no és normal és que es demani en aquests tractaments", explica.