La sisena edició del Premi Medi Ambient, convocat pel Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha guardonat la cooperativa de producció i consum d'energies renovables Som Energia (www.somenergia.coop), amb seu a Girona.

Les candidatures al Premi Medi Ambient en la modalitat d'iniciativa de protecció del medi ambient s'han centrat enguany en projectes de l'àmbit de l'energia sostenible i, més concretament, en aquells projectes o iniciatives relacionats amb fonts energètiques distribuïdes, l'estalvi i eficiència energètica. Ha estat en aquesta categoria que la Generalitat ha volgut parar esment en la tasca que duu a terme la cooperativa, a banda d'un altre premiat i el lliurament d'una menció honorífica.

Creada el desembre de l'any 2010, actualment compta amb 2.361 socis de Catalunya i de la resta de l'Estat, 700 dels quals ja consumeixen energia renovable i 1.200 més ho han sol·licitat. Disposa ja d'una instal·lació d'energia fotovoltaica i està engegant diversos projectes d'instal·lacions d'energia renovable, tasques que porta a terme amb el suport del treball de voluntariat i amb la contribució de petits inversors.

Val a dir que la sisena edició d'aquests premis s'emmarca en la celebració de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom, proclamat per les Nacions Unides, amb l'objectiu de reconèixer la importància de l'accés sostenible a l'energia, l'eficiència energètica i l'energia renovable en l'àmbit local, nacional, regional i internacional.

Els premis es van lliurar ahir a l'Institut Cartogràfic de Catalunya, al parc de Montjuïc de Barcelona, en un acte que va comptar amb l'actuació de la jove cantant Andrea Motis.